20 Mart 2014 Perşembe

Korean Lunar New Year

Korean Lunar New Year / Seollal / 설날 - Kore Ay Takvimine Göre Yeni Yıl

Kameri yılın ilk ayının ilk günü kutlanır. Ulusal kutlama günü değildir. Bayraklar kaldırılmaz. Üç gün tatil olur. "Seol(설)" , Shinjeong (신정), veya "Gujeong(구정)" olarak da bilinir. Kameri Kore takviminin ilk günüdür. En önemli geleneksel tatil günlerinden biridir. Güneş takvimi yeni yılından çok daha önemlidir.

2008 yılında 7 Şubat'’a 
2009 yılında 26 Ocak'’a 
2010 yılında 14 Şubat'a
2011 yılında 3 Şubat'’a 
2012 yılında 23 Ocak'a
2013 yılında 10 Şubat tarihine denk gelmektedir. 

Bugünlerde kişiler değişik dileklerde bulunurlar ve güzel bir sofra hazırlayarak bu günü geçirirler.


Seollal (Ay Takvimine Göre Yeni Yıl, ay takviminde 1 Ocak), Kore'nin en bilinen ulusal bayramlarından biridir. Çoğu zaman Sinjeong (Güneş Takvimine Göre Yeni Yıl; Normal/Güneş Takvimi'nde 1 Ocak) kutlanırken ekseriyetle kutlanan Seollal genellikle üç gün boyunca devam eder: o günün bir gün öncesi ve bir gün sonrası. Bu yıl, Seollal normal takviminde 23 Ocak'a denk gelmektedir.

Yeni bir yılın başlangıcını kutlamak için bir bayramdan ziyade Seollal, Kore halkı için gerçekten özel bir durumdur. Sadece atalarına saygılarını göstermeleri için değil aynı zamanda diğer aile üyeleriyle aynı düzeye gelmeleri için uygun bir durumdur. Daha sonra, güzel "Hanboklar" (geleneksel kıyafet) içindeki insanları görmek, atalarından kalma ayinleri yapmak veya halk oyunları oynamak, lezzetli geleneksel yemeklerden yemek, gecenin ilerleyen saatlerinde sohbet edenleri ve hikayeleri duymak olağan dışı bir durum değildir. Seollal'in en önemli anlarından bazılarını keşfetmek için okumaya devam edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder